Dün sabah kahvaltı için annem humus yapmıştı çok güzel gözüküyordu sizlerle de paylaşmak istedim.Bildiğim kadarıyla humus Hatay bölgesine ait bir meze türü (nereli olduğumu da söylemiş oldum bu arada:)). Her öğün yenilebilecek bir meze.
Malzemeleri,
*Humus tozu hazır olarak satılıyor fakat nohut yada yeşil mercimek haşlanıp ezilerekte yapılabilir.
*Süzme yoğurt (biz, kahvaltı çeşiti ve yemeklerde için kullanılan tuzlu yoğurt kattık için bu da Hatay'a özgü)
*Tahin,zeytinyağı ve tuzla ezilmiş bir iki diş sarımsak.
*Hepsini karıştırıp tabağa koyuyorsun sonrada isteğe göre üzerini süslüyorsunuz.
Bence çok lezzetli tavsiye ederim:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder