Gümüş takılarımı nasıl parlatırım?

Bir çok gümüş takım var, zamanla bunlar kararmaya başladı. Bunları parlatmak için sigara külünü önerdiler hem pis hemde sonuç hüsran hatta bir yüzüğümü daha da karartmıştı.Karbonatla da denedim olmadı.Başka önerisi olan, deneyipte iyi sonuç alan var mı?
Yoksa kuyumcudan gümüş cilası mı alayım? ya da kumyumcuya verip o mu parlatsın?

9 yorum:

Zeynep dedi ki...

Merhaba Engindeniz,

Gümüşleri bildiğimiz cif ( bir kaç damla ) ve yumuşak bir bez ile nazikçe ovup, sonrasında durulayıp, parlatıyorum.

Sevgilerimle

engindeniz dedi ki...

Merhaba Zeynep,
Bilgin için teşekkürler deneyeceğim.Sevgilerle:)

ÖzLeM dedi ki...

canım arkim ben kendimi bildim bileli senin takın çokturr hep sende alırdımm çok degerliydi takıların hala öleymiş:)bn silgi ile siliorum parlıo cnm ..

gül dedi ki...

evet arkadaşların dediği iki yöntemde çok işe yarıyor cif özellikle...

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

BBC'deki bir programında duyup bir kaç yıldır başarıyla uyguladığım bir yöntemden bahsedeyim sana, hem de süper kolay....Bir tasın içini alümünyum folyo ile kapla ama parlak tarafı sana baksın, sonra içine bir kaşık karbonatla birlikte tüm takılarını doldur, sonrada üzerine sıcak suyu boca et. Pof diye bütün kirler anında temizleniyor.Ovmaya, parlatmaya gerek yok...
Kolay gelsin ve sevgiler

engindeniz dedi ki...

Özlem,canım silgiyi hiç denememiştim bir yapayım akşama:) saol.
Gül,bu akşam her ikisini yapacam bakalım:)teşekkürler.
Ayşegül, uğraştırıcı degil hem iyisi ilk sizin dediğinizi şekilde yapmalıyım.Teşekkürler..Sevgiler:)

uzmanamator dedi ki...

Ben hep limon uygularım , mükemmel sonuç veriyor limonu takılarınızı tamamen kapatacak şekilde bir su bardağına sıkıp birkaç saaat hatta ben bir gece bekletiyorum ertesi gün durunuk su ile ovar gibi bir bezle sildiğinde paralığını farkedeceksin.Hep yaparım hep de harika sonuçlar verir.Denersen sonuçları duymak isterim doğrusu :)

Adsız dedi ki...

Diş macunu kesinlikle işe yarıyor. Cif de güzel parlatıyor ama içindeki ince taneler takılarınızı çizebilir. Ilık su ve diş macunuyla daha narin bir temizlik yapabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar silgi ile silmek gerçekten işe yarıyo tavsiye ederim ama ne zamana kadar parlar bilemem en azından cif gibi çizmiyo :))