Kraliçenin Soytarısı-Philippa Gregory ve yılbaşı pastamız


Özeti;
Tudor masalı Kraliçenin Soytarısı ile devam ediyor... Boleyn Kızı’nı, bir kralın aşkı için birbiriyle savaşan iki kızkardeşin gerçek masalını çok sevmiştiniz. Kraliçenin Soytarısı’ında ise ‘bakire’ Elizabeth’in kraliçe olma ihtirası ve bu yolda ‘kanlı’ Mary’ ile giriştiği entrika savaşı sizi tamamen ele geçirecek. Tüm bu hanedan mücadelesinin ise tek bir tanığı var. Engizisyondan kaçan Yahudi bir genç kız.Mary’nin sarayındaki soytarı. Bir casus.
Boleyn Kızının devam olan kitap, daha önce çok beğenerek okuduğum için yazarın bu kitabını da okumak istedim ve yine aynı beğeni ile hatta daha fazlasıyla okudum.
Hannah, engizisyondan dolayı annesini kaybeden ve sürekli engizisyondan kaçan Yahudi bir genç kız.Babasıyla kaçak olarak İngiltereye gelip bir İngiliz ve Katolik olarak kendilerini tanıyorlar,birlikte kitap dükkanlarını işletiyorlar.Hannah daha güvenilir olduğu için erkek gibi giyinip saçlarını erkek gibi kestiriyor taa ki evlenene kadar.Bir gün kitap dükkanında satış yapmaya çalışırken Lord Robert ve John Dee ile karşılaşır,onlara yanlarında birinin daha olduğunu söyler.Büyük bir alim olan John Dee hemen Hannah'a ait görme yeteneği olduğunu anlar ve onu da ilk olarakLord Robert'ın tebaası ve genç yaşta olan Kral'ın kutsal soytarısı ile saraya alırlar.Böylelikle Hannah'ın saray yaşamı başlamış olur.Genç Kral öldükten sonra Kraliçe Mary'in kutsal soytarısı ve dostu, Prenses Elizabeth'in dostu, Lord Robert'ın hizmetkarı, David Carpenter'in karısı olarak devam eder.Kitapta herşey çok açık bir dille ve akıcı bir şekilde anlatılıyor.Gerçekten güzel bir kitaptı ve iyi ki de okudum dedim kitabı bitirdikten sonra, tarihi roman sevenlere tavsiye ederim.
Boleyn KızıKraliçenin Soytarısı mı? diye sorarsanız.. Her ne kadar biri diğerinin devamı olsa da ikisinde de farklı bir tat var:) Fakat Kraliçenin Soytarısı daha bir romansıydı.
Yazar bu kitapların ardından hemen Bakirenin Aşığı kitabını yazmış.O kitabıda bulursam okumayı çok isterim..

Aslında yılbaşı benim için pek birşeyi ifade etmiyor ve her zaman daha iyi bir yıl-yaş yaşamak için güzel dileklerde bulunurum. Yılbaşı gecesi 1-2 saat sevgilimleydim sonrası evde çerez yiyip tv izlemekle geçti. Zaten o kadar çok kötü girdik ki yeni yıla bir çok kişinin umutları ve bekledikleri azaldı neredeyse tüm Türkiye'nin.Neysee ben yılbaşı pastamızı sizlerle de paylaşmak istedim:))

3 yorum:

ÖzLeM dedi ki...

boleyn kzını okudum çok begendim elimdeki kğtap bitsin bunuda okuyacagım inş..

engindeniz dedi ki...

Özlem, inşallah canım okuduğuna değecek bir kitap.

Adsız dedi ki...

ben boleyn kızınıda kraliçenin soytarısınıda bakirenin aşıgınıda okudum gerçekten çok gzl kitaplar ama bakirenin aşıgı biraz sıkıcı geldi bana ama yinede severek okudum herkese tavsiye edrim