Alamut:Fedailerin Kalesi -Wladimir Bartol


Arka kapak yazısı;

Hasan Sabbah' ın Alamut Kalesi' nin, cennet bahçelerinin ve fedailerinin tarihi romanı 'Hıristiyanların zaman ölçüsü ile 1092 yılının ilk baharında hatırı sayılır büyüklükte bir kervan, Semerkant'tan başlayarak Buhara üzerinden Horasan'ın kuzeyindeki Elbruz platosuna dek uzanan, bir zamanlar muzaffer orduların kullandığı eski yolun üzerinde ağır ağır ilerliyordu. Karların erimeye başlamasıyla birlikte Buhara'dan ayrılan kervan haftalardır yollardaydı...' 'Avni oğlum, Tahir'in torunu! ' demişti ona. 'Doğruca Demavend Dağı'na giden yolu tut. Rey'e ulaşınca Şahrud Irmağı' na giden yolu sor. Irmağın kaynağı sarp bir vadide bulunmaktadır; oraya çık. Büyük bir kale göreceksin: Bu yerin ismi Alamut kalesidir, yani 'kartal yuvası...

En iyi tarihi kitap olarak geçiyor.. Aslında birazda psikolojik temeller üzerine kurulmuş gibi.Çok etkileyici ilginç bir kitap.
Ama bazı yerlerde peygamberimiz için söylenen sözler sinir bozucu, dini inançlarımıza biraz ters düşen tarzda.. Tarihi kitap sevenlere tavsiye edilebilir bir kitap..

0 yorum: