Kasap - Chopper




Nedensiz suç işlemek… Psikolojinin, kriminolojinin, sosyolojinin incelediği, edebiyatın ve doğal olarak sinemanın sıklıkla değindiği önemli temalardan biri. Yeni Zelanda doğumlu yönetmen Andrew Dominik de, ilk filmi olan “Kasap”da, Avustralyalı tetikçi, gaspçı, ressam ve best-seller yazarı psikopat bir katilin, nedensizce suç işleyen ‘kasap’ lakaplı Mark Brandon Read’in gerçek öyküsünü anlatıyor. Filmi çekerken Dominik’in ilham kaynağı, ‘kasap’ın kendi yazdığı anıları ve yayınladığı kitapları olmuş. Dominik, polis kayıtlarından, mahkeme tutanaklarından, gazete haberlerinden ve ‘Kasap’ Read’i tanıyan mahkum, polis ve gardiyanlarla yapılmış söyleşilerden de yararlanmış. Filme adını veren Mark Brandon Read’in tuhaf bir hayat hikayesi var..
Filmin her karesinde yer alan doğal atmosfer ve Eric Bana’nın oyunculuk resitali sergilediği rolü, izleyicinin doğaçlama suç figürü Kasap’la ilişki, hatta empati kurmasını kolaylaştırıyor. Senaryonun belgesel tad ve kıvamda işlenişi, filmin etkileyiciliğini ve akılda kalıcılığını sağlıyor. Ülkemizde yeşil dev “Hulk” ve son olarak “Troya” filminde ‘Prens Hector’ rolünde izlediğimiz, tüm izleyicilerin ve eleştirmenlerin ‘çok iyi bir oyuncu olduğu’ konusunda fikir birliğine vardıkları Eric Bana, kendisine uluslararası ün kazandıran 2000 yapımlı “Kasap”da ışıl ışıl parlıyor.. Read’in fazla kilolu görüntüsüne kavuşmak için bir ay boyunca sürekli fast-food ve abur cubur yiyip kilo almış. Kasap Read de, kendini canlandıran Eric Bana’nın oldukça başarılı olduğu fikrinde.. Küçük fakat o derecede sıcak, samimi ve önemli bir film çeken Dominik ve ‘Kasap’ı sinemanın unutamayacağı bir gerçeklikle canlandıran Eric Bana’ya özellikle dikkat.
Bence film anlatıldığı kadar iyi bir film değildi.Fakat Eric Bana'ın oyunculuğu gerçekten güzeldi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşım, bu kadar işi ne zaman yapıyorsunuz diye sormuşsunuz...bu işlerin çoğu bana ait olmakla beraber dünden beri eklediğim bikaç konu ve bir süre ekleyeceklerim 6 ay önceki kermesimizden resimlenmiştir, kermes çalışmalarını onlarca arkadaşımla beraber hazırladık zaten yazmıştım da bazılarında hiç emeğim olmadı bir çoğu da imece usulü yaptık diye...Bir de benim normalde blogcuda devam eden bir blogum var, bazı nedenlerden ötürü blogspota taşınma kararı aldım ve 1 yıldır oraya eklediğim konularımı taşımaktayım o yüzden her gün 5-6 konu ekliyorum...yoksa bu kadar hızlı iş yapabilmem imkansız :) tüm konularımı taşıdıktan sonra blogcudaki blogumu kapatmayı düşünüyorum.. taşıdığım tüm resimleri tekrar photoshopla elden geçirdiğim için günde 5-6 konuyu geçemiyorum şu ana kadar daha 2 ayı tam taşıyabildim ve işim çok gerçekten...eski bloguma bakmak istersen adresi www.eylulbahcesi.blogcu.com
teşekkürler arkadaşım sevgiler

engindeniz dedi ki...

Merhaba arkadaşım,açıklamanız için çok teşekkür ederim.Daha önce ki blogunuzu da takipp ediyorumdum blogspota geçince diğerini silmiştim ama tekrar bakarım.. Sevgiler Saygılar..