Kaktüslerim


Kaktüsleri çok severim, bunu bilen sevgilim 2 ay önce hediye etmişti.2 ay boyunca aklımdaydı saksılarını değiştirmek ya üşüngeçliğime geldi ya da 4 tane aynı şekilde saksı bulamamıştım. Saksılarını değiştirmek zorundaydım, çünkü kökleri gözüküyordu birde çok ufaktı.Madem istediğim saksıları bulamıyorum, çatlak güveç vardı, onu değerlendireyim dedim.Hepsini aynı saksı da olmuş oldu.Saksı değiştirme işlemlerini de 'kaktüs rehberim' sitesinden okuyup,gerçekleştirdim..Saksının içinde ki renkli mozaik taşlar. Balkonda ki yerini aldı, umarım çabucak büyür ve çiçek açarlar merakla bekliyorum.

Not: Kaktüslerin üzerinde ki çiçekler gerçek değil, kağıtlar.Onları çıkarmam gerek değil mi?

16 yorum:

gül dedi ki...

ya çok şirinler çiçekleride açmış ne güzel

engindeniz dedi ki...

Evet canım çok şirinler fakat çiçekleri kağıttan yapma:)

uzmanamator dedi ki...

çok hoşlar bunların çiçekleri aşılamam mı acaba?

engindeniz dedi ki...

uzmanamator; hayır canım, kagıtla süs olsun diye yapıp koymuşlar bende ilk önce aldandım:) dokununca anladım ancak:)

kkkk dedi ki...

ne dusunceli sevgililer var ya imrendim valla

Moonish (moonsun) dedi ki...

Cabucak buyusunler :)) Kucukken nasil severdim kaktusu, dikenleri elime bata bata topragini falan degistirirdim :) Cocuk akli iste, halbuki kaktus o kadar bakima ihtiyac duymazdi :))

engindeniz dedi ki...

MoonSun, bende büyük bir hevesle bekliyorum.Evet bakıma pek ihtiyacları yok zaten 5-10 senede bir saksını değiştirin diye okumustum bir yerde:) Batan dikenleri çıkarması da zevkli oluyor:)))

engindeniz dedi ki...

caprice diyarı; :) olmaz mı?

ayci dedi ki...

kaktüs müüüüü :)
sevgilim bana kaktüs hediye etse, küserim demisti bir arkadasim, cok gülmüstüm - herkes senin ve benim gibi olsa keske ;)

engindeniz dedi ki...

ayci; keşke;) ben aldığım zaman çok sevinmiştim, ya biz de bir gariplik arkadaşın da ;) sevgiler..

DuruButik dedi ki...

kaktüslere bayıldım:) aynı saksıda durmaları çok hoş olmuş. bende bugün menekşe aldım kendime:))

Adsız dedi ki...

Evimde radyoaktif ışınlardan dolayı fazla mikatarda kaktüsüm var. Seninkiler çok güzeller :)

engindeniz dedi ki...

Durubutik; teşekkür ederim.Menekşende hayırlı olsun:)

Serap; bir çok bayanın aksine seviyorum ben kaktüsleri, hem de dediğin gibi radyoaktif ışınlara karşı iyiymiş:))Teşekkür ederim.

Asortik Krep dedi ki...

Kaktüs hediyelerin çok güzel..
Ancak, o kadar küçük kaktüsleri bu kadar büyük bir yere koyarsan seninkilerin gelişmesi gerçekten yıllar alır..
Bence araya en az bir o kadar daha kaktüs koymalısın..
Ya da bir kaktüsün saksısını değiştirirken ancak bulunduğu saksının bir büyüğüne almalısın..Ne kadar fazla toprak olursa uyum sağlaması ve gelişmesi o kadar çok zaman alır.

Kuru çiçekler kaktüsün gelişmesini ve gerçekten çiçek açmasını engeller.Onları oradan kaktüse zarar vermeden bir an önce çıkarmalısın..

Kışın ve saksı değiştirirken kaktüsleri sulamazsan yazın çiçek açabilirler..Sulamak için daha mevsim erken, en az nisanın ortalarına kadar sulamasan iyi olur düşüncesindeyim.

Kolay gelsin :)

engindeniz dedi ki...

Asortik Krep; bilginizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Aslında saksıları değiştirmeden önce size sormayı düşündüm fakat çekindiğim için soramadım:)

Kuru çiçekleri sabah çıkardım. Ya yeni kaktusler alacagım o saksıya ekeceğim ya da ayrı ayrı ufak saksılara yerleştirceğim.
Sevgilerimle..

Asortik Krep dedi ki...

Bana soru sormaktan hiçbir zaman çekinme lütfen..Ben de bu işin profesörü değilim :) sadece senden biraz daha önce keşfettim kaktüsleri..
Bence onları evde bulduğun seramik kupalar varsa(kenarı kırık,ucu çatlamış ya da gözüne kestirdiğin ) onlara da dikebilirsin.. Yoksa bekle ve dışarıdan aldığın zaman yeni kabına geçirirsin..