Duvar boyamak

Gönlünüzden hep geçiyor değil mi şu düz duvarı boyamak? Neden yapamadığınızı biliyoruz. Çünkü cesaretiniz yok! Ya kötü olursa, ya beceremezsem derken gönlünüzden geçeni bir türlü hayata geçiremiyorsunuz. Sizi biraz yüreklendirsek, cesaretinizi toplayabilir misiniz?

Malzemeler
Duvar boyama:

• 3 renk akrilik boya
• 3 boy fırça
• Eskiz kâğıdı
• Kurşun kalem

Kutudan vazo:
• Yapıştırıcı
• Desenli kâğıt
• Makas
• Kutu
1. Tüm ağaç kümelerini eskiz kâğıdına orantılı bir biçimde çizin. Kümeleri kesip geçici olarak duvara yapıştırın. Oranların iyi olduğunu düşünüyorsanız kurşun kalem ile etrafından geçerek duvara çizin.

2. En üstteki kümeden başlayarak orta incelikteki fırça ve hafifçe sulandırılmış akrilik boya ile kontur çizgisini çizin. İçini kalın fırça ile dikey darbeler vurarak doldurun. Bu şekilde fırça izi görünmeyecek ve ağacınız doğal bir görünüm kazanacaktır.

3. İkinci renk ağaç kümesine geçmeden önce ilk kümenin gövdesini de aynı renk ile boyayın. Bunun için önceden gövde ve dalları yine kurşun kalem ile çizmenizde fayda var. Daha sonra ikinci kümeyi de aynı şekilde renklendirin.

4. İkinci renk ile diğer gövde ve dalları da boyayın. Bu işlem için ince fırçanızı iyice yıkamış olmanız gerekmektedir.

5. Son olarak üçüncü renk kümeyi boyayın. Bu kümedeki çizgilere daha fazla özen göstermeniz gerekecek. Önce kontur çizgisini çekin. Sonra alttan başlayarak yaprak sıralarını yapın. Fotoğrafa bakarak yapmanızda hiçbir mahsur yok. Kolay gelsin!

Eski Cd'liğinize renk katmanız çok kolay. İstediğiniz renk akrilik boya ile bir kat boyayın. Üzerine uyumlu olacağını düşündüğünüz kâğıtları kesip yapıştırın. Gül mum, Paşabahçe.

Ne şeker değil mi? Bizim şakacı bobiler ağacı kurcalıyorlar sanki... Aslında onlar birer askı. Bu ağacı askılık olarak kullanmak istemiyorsanız işte size bir fikir daha! Ziyaretinize gelen dostlarınızın hatıra olarak getireceği minik süsleri ağacınıza asabilirsiniz: Bir melek, bir kelebek, eski bir küpe, bir parça kurdele derken müthiş bir hayat ağacı beliriverir evinizde...
Bu vazolar bir önceki yaşamlarında neydiler biliyor musunuz? Votka şişesinin kutusu ve kapağı! Sizin de atmaya kıyamadığınız kutularınız varsa kâğıtla kaplayarak değerlendirebilirsiniz. İçine canlı çiçek koymak istiyorsanız, uzun bir cam bardak yerleştirmeyi de unutmayın.

Kaynak:e-kolay

4 yorum:

gül dedi ki...

nerde bizde o cesaret babam duvara çivi bile çaktırmıyor :)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Çok güzel ama ben yine de yapamam:)))

Unknown dedi ki...

Kendi evim de mutlaka uygulayacağım, gerçekten çok güzel duruyorlar..

engindeniz dedi ki...

gül; biz de kiracı olduğumuz için bişey yapamıyoruz:(

Kirpikteki Gözyaşı; aslında hobi odası, çocuk odası ve girişler de hoş olabilir.Cesaret ister biraz tabi ki:))

Gülhan, sevindim canım beğendiğine:)