The Black Dahlia - Cehennem Çiçeği


15 Ocak 1947'de, Los Angeles'da boş bir arsada, işkence edilerek öldürülmüş genç ve güzel bir kadının cesedi bulunur. Kurban, gazete manşetlerine Siyah Dalya olarak geçmiştir ve ölümü Kaliforniya tarihinin en büyük insan avını başlatır. Bucky Bleichert ve Lee Blanchard kendilerini Siyah Dalya soruşturmasının tam ortasında bulurlar: İki polis, iki sert erkek, iki arkadaş ve aynı kadına aşık iki rakip. Ancak Siyah Dalya ikisinin de takıntısı haline gelecektir. Hayatıyla ilgili her şeyi bilmek, katilini yakalamak ve ona ölümünde bile sahip olmak isteyecekler, araştırmaları onları savaş sonrası Hollywood'unun karanlık yüzüne, ölü kadının hayatının ve ölümünün derinliklerine götürecektir
Los Angeles 1947. Polis bonolarına olan desteği arttırmak için Los Angeles polis departmanı, “Mr. Fire” ve “Mr. Ice” takma isimlerine sahip iki polis, genç idealist BUCKY BLEICHER ve sinik LEE BLANCHARD arasında bir boks maçı düzenler. Dövüşten sonra, Fire ve Ice partner olurlar. Kendilerini bir devriye sırasında, korkunç bir cinayet sahnesinin ortasında bulurlar.
Gelecek vaat eden yıldız ELIZABETH SHORT, suratına bir palyaço maskesi kazınmış, iç organları dışarı çıkartılmış ve ikiye kesilmiş olarak terkedilmiş bir alanda bulunur.
Lee, büyük bir davayı çözmek ve bunun getireceği şöhret umutlarıyla heyecanlanır. Soruşturmaya atanması için başvuruda bulunur. Bucky cinayet yüzünden kendini çok rahatsız hisseder ve öldürülen kadına karşı güçlü bir empati geliştirmeye başlar. Lee, yanlış giden bir tutuklama sırasında Bucky’nin hayatını kurtarır. Bucky kendini Lee’ye karşı borçlu hisseder ve ortaklıkları, bir tek engel dışında dostluğa dönüşmeye başlar: Lee’nin, karanlık bir geçmişe sahip hazır cevap kız arkadaşı KAY. Bucky’nin Kay’e karşı olan duyguları gittikçe platonikleşirken, kız da onun cesaretini kırıcı hiç bir davranış göstermez.Elizabeth Short’un yıldız olarak oynadığı geyik bir film gösterilir. Cinayet hikayesi tam bir medya cümbüşü haline gelir ve gerçek anlamında düzinelerce adam, cinayeti kendilerinin işlediklerine dair yaygara kopartırlar. Hırslı D.A. ELLIS LOWE bu durumu seçimleri kazanmak için bir fırsat olarak görür ve halkın tepkilerine destek çıkar; Elizabeth Short’a “Cehennem Çiçeği” ismini takar.
Bucky ipuçlarını kullanarak kendisi bir araştırma yapmaya karar verir ve bu onu seçkin LINSCOTT ailesinin kızı, seksi ve çekici MADELINE ile karşılaştırır. Maddy, San Fernando Vadisi’ndeki lezbiyen barlarda takılırken, Elizabeth Short ile de karşılaşmış bir kişidir. Bucky, Maddy ve Elizabeth arasındaki çarpıcı benzerliği farkettiğinde, belalı bir durumun içinde olduğunu anlar ve Maddy’de bu durumu kendi avantajına çevirmek için elinden geleni yapar. Zengin kızın Bucky’yi gittikçe daha fazla itibarını yitiren ailesinin aşağılık hayatının içine çekmektedir.

0 yorum: