Olympos-Antalya

Çıralı dan Olympos arası sahil tarafından yürüme mesafesi 2 km araba ile 9 km imiş, ama sıcakta yürünmez deyip araba ile gittik ilk geçtiğimizde de yukarı da ki hediyelik esya satan yerde kimsecikler yok:) 3-4 defa geçtik ama kimseyi göremedik.
Bu dağ keçileri de kendi hallerinde dolaşıp duruyorlardı..

Olympos'a geçiş ücreti 3 ytl ve orada konaklayıp her gün denize geçenler de bu parayı ödemek zorundaymış.. Çıralıya göre oldukça kalabalıktı. İlk geçişte bu kemerler ve Olympos çayı var gerçi çay kurumaya o kadar yakın ki çok az su vardı.



İç taraflarını kemerler tarihi yerler çok fazla idi karşı tarafta da varmıs bir köprü ile geçiliyormuş ben köprüyü göremedim o yüzden karşı tarafları gezmedik zaten çok sıcaktı hava..


Yerde koca bir sütun duruyordu ve üzerinde kocaman bir hac işareti daha önce kilise varmış buralarda o kadar bakımsız olmasına ragmen sağlam yapıtlar.



Kilisenin geçiş kapısı çok büyüktü ve sapasağlam bir tur rehberinin kulak misafiri olmuştuk.Eskiden bu kapıdan sadece önemli insanlar geçermiş, marabalar yani halk sadece kapı girişine kadar gelebiliyorlarmış..



Yapıtların üzerinde ki yazılar,bunlar mezarların üzerindeydi..



Aile mezarlıkları..


Mozaik yapılı alan ve kilisenin iç kısmı..




Bu da ayrı ve tek başına olan mezar üzerinde yazılar ve kapı şekli var..



Çıkış tarafında sahil tarafından girişte duran mezarlardan bir tanesi..





Ve sahil, Olympos çayı burada daha yoğun çok yorulduğumuz için sahil tarafında olan ören yerlerine gitmedik..Sahil oldukça kalabalıktı, denize de girmedik o yüzden ve başka yerlere gitmek için oradan ayrıldık..

0 yorum: