Childiren Of Man - Son Umut

Dünya, 2027: Gelecek için umut gittikçe önemini kaybeden bir kaynak oluyor. Son doğan bebeğin üzerinden neredeyse 19 yıl geçmiş ve açıklanamayan evrensel çocuksuzluk her geçen yıl beşeriyet sınırlarını, gelecekteki tüm haklarından vazgeçirmeye yaklaştırmıştır. Çoğu insan kaçınılmazı benimsemeyi seçip, ayrılıkçılığın, kanunsuzluğun ve nihilizmin içine çekilirken, diğerleri birleşik bir gezegen ve yavaş yavaş azalan nüfus için mücadeleye devam eder.


Ülkelerin politik düzenlerini de etkileyen bir şekilde yaşanmasına neden olan bu durum, kendini olayların akışına bırakarak çöküşe giden insanların yanında, bu durumuun nedenlerini bulmaya çalışan mücadeleci insanları da yaratır.Büyük Britanya, benimsediği askeri emperyalist yönetimi ile sınırları içinde herhangi bir kargaşa çıkmasını önleyen, bu nedenle de huzurun hala hüküm sürdüğü bir coğrafyadır. Buna karşılık, sınırlarında, bu ülkeye giriş yapmak isteyen bir dolu mültecinin dramı yaşanmaktadır.


Theo, eşinden ayrılmış ve çocuğunu kaybetmiştir. Geçmiş yaşantısından bambaşkadır. Fakat bir gün eski karısı Julian ve gizli örgüt tarafından kaçırılır.Theo'dan, mültecilerden biri olan Kee'nin tehlikesizce yurt dışına çıkabilmesi için gerekli olan kağıtları sağlamasını ister.Bunun karşılığında yüklü bir miktar para alacaktır.Theo, kuzeninin yardımıyla çıkış iznini alır. Yolda Julian'ın öldürürmesiyle olaylar başlar.Yardım teklifini kabul edip Kee ile birlikte yola çıkan Theo'nun, onun aslında bütün dünya için ne kadar önemli bir kişi olduğunu anlaması hiç de uzun zaman almayacaktır.
Bir bebegin ne kadar kıymetli olduğunu anlıyorsunuz filmle beraber..Film baştan sona kadar ekrana kilitliyor sizi fakat sonu hiç beklenildiği gibi olmuyor.

0 yorum: